Міхалець розповів, чому проміняв Івано-Франківськ на Хмельницький

27-річний Дмитро Міхалець – найвищий поліцейський України. Його зріст – 2,06 метра. В правоохоронні органи потрапив у 2015-ому, пройшовши відбір у патрульну поліцію Києва. Після служби в столиці, керував копами в Івано-Франківську.

Під час роботи на Прикарпатті запам’ятався конфліктом із учасником АТО, який звинуватив поліцейського у побитті. Справу досі розглядають в суді. Минулого тижня Дмитро повернувся у рідний Хмельницький. Його представили, як тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції Хмельниччини.

Журналіст vsim.ua розпитав Дмитра Міхальця про нову роботу і зарплату, хобі і чому відмовився очолити патрульну поліцію Хмельницького.

Наводимо уривок з інтерв’ю:

– Чому вирішили змінити Франківськ на Хмельницький, і чи є тут роль Василя Віконського (начальник ГУ Нацполіції в Хмельницькій області з вересня. Раніше працював в Івано-Франківську заступником начальника ГУНП, – прим. автора)?

– Роль Василя Васильовича Віконського є. Він запропонував мені піти в його команду. Я вагався довго. Там була побудована робота, налагоджена співпраця з владою, громадськими організаціями, навіть тими, що виступали проти мене. Покидати це все – для мене було викликом.

Якби Віконський Василь Васильович не був на цій посаді, я б не перейшов у головне управління. Чому? Я з ним працював в Івано-Франківській області. Я його знаю по роботі і те, як він відноситься до свого особового складу. Мені честь працювати з ним.

– На новій роботі ви отримуватимете більше, ніж в Івано-Франківську? Чи вплинуло це якось на рішення?

– Тут менше, звісно. Там я був у чужому місті. Тут в мене, як ви бачили в декларації, є будинок, є ділянки в Шаровечці. Це мені в спадок залишилося. Я там жив до 25 років. В Івано-Франківську я жив з дружиною та маленькою дитиною. Жити в чужому місті без підтримки для дружини…

З дитиною ніхто не може посидіти. Це морально важко. Тут є моя мати і мати дружини. Не будемо говорити теща (посміхається – прим. автора). Вони нам допоможуть. Дружина зможе більше відпочивати. Догляд за дитиною – це є важка праця. Я, у зв’язку із завантаженістю, не міг приділяти стільки часу, скільки хотів.

– Чим запам’яталася робота в Івано-Франківську? Назвіть позитивний і негативний моменти.
 – Там своя специфіка, своя ментальність у порівнянні з Хмельницьким. Це зовсім різні міста. Щодо моментів, то їх було багато. В першу чергу пригадуються масові заходи. Їх було дуже багато. День міста святкували три дні. На їх організацію потрібно було затратити багато часу і ресурсів. Також там масова Хресна хода. Місто дуже релігійне і на ходу прийшло близько 35 тисяч людей. Для мене це було здивуванням. Негатив? Він присутній в кожній роботі. Якщо у вас є конкретні факти, то я їх прокоментую.
Довідково:

Читайте також  Похвалився дідовою рушницею:12-річний хлопчик випадково застрелив друга

Згідно декларації Дмитра Міхальця за 2016 рік, він отримав 202 738 гривень зарплатні. Він є власником будинку у Шаровечці площею 73,8 м.кв. Також на нього оформлені дві земельні ділянки в Мацьківцях. Ще дві в Шаровечці. Їх загальна площа – 0,65 га.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.