Ви не повірите: наш мер увійшов до списку найпрогресивніших чиновників України

Заберіть всі погані слова про нашого мера назад, адже він увійшов до списку найбільш прогресивних чиновників нашої країни. Чому і хто його туди включив дізнавався Franyk.city.

Руслан Марцинків став одним з учасників рейтингу мерів-іноваторів. Потрапив наш міський голова туди, пройшовши відбір журі та пересічних громадян. За попередніми даними саме прості люди могли запропонувати своїх міських управлінців до національного рейтингу. До речі, до конкурсу було подано аж цілих 400 заявок, проте не всі учасники змогли увійти у топ.

Обирати ж п’ятьох переможців буде вже професійне журі.

Критерії відбору були створені за зразком European Capital of Innovation.

У Європі – це іміджевий конкурс серед міст-столиць різних держав. Міста ранжуються не за принципом території або кількості населення, а за своїм досягненням у розвитку та комфортом для простих громадян.

Цього року головний приз отримав Париж. У якості заохочувального призу місто отримало мільйон євро. Організатори стверджують, що їм важливо було побачити наскільки столиця готова до експериментів. Вони хотіли бачити таке місто, яке б залучало громаду до втілення різних соціальних проектів та нестандартних рішень.

Приблизно такі самі критерії запропонували і на українському конкурсі мерів.

Варто зазначити, що наше місто разом з головним з чиновників цього року вже отримувало премію, як обласний центр креативної економіки. Мається на увазі те, що в Івано-Франківську активно залучаються інтелектуальні ресурси для втілення різних проектів.

Конкурентами нашого мера стали міські голови також крупних обласних центрів. Зокрема, участь у конкурсі проходять управлінці з Чернігова Ужгорода. Залучили до конкурсу також мерів міст з населенням до півмільйона осіб, а саме Ірпеня та Глухова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.