У Франківську серйозна проблема з водіями маршруток – тікають на роботу до Польщі, – Ганчак

Начальник управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради звітував про ситуацію з громадським транспортом міста.

Олег Ганчак звітував про роботу управління транспорту і зв’язку та стан мережі громадського транспорту. Він нагадав, що загальна кількість транспортних засобів (автобусів), які обслуговують міські маршрути, складає 230 одиниць, з них – 18 одиниць великого класу на маршрутах: № 22 – 10 автобусів, № 28 – 8 автобусів. Мережа громадського транспорту нараховує 31 автобусний маршрут та 9 тролейбусних маршрутів.

Міський голова Руслан Марцінків доручив провести тролейбусні маршрути на вулиці Січових Стрільців у напрямку Новгородської.

“В нас зараз серйозна проблема з водіями. Багато водіїв переїжджають на роботу в Польщу”, – зауважив Ганчак.

Марцінків запропонував відзначити водіїв, які отримують схвальні відгуки пасажирів.

“Нам треба комунальний транспорт, тролейбуси розвивати і витискати приватників, інакше буде проблематично”, – сказав Марцінків.

У маршрутках також запроваджують озвучення зупинок. Однак пасажири скаржаться, що не розбирають чи не чують їх назв.

До перевізників, які порушили умови договору перевезення, вжили фінансові санкції. За звітний період роботи управління на перевізників було складено 130 актів про порушення умов договору на загальну суму 110 500 гривень. Перевізники сплатили в бюджет міста 45 050 грн штрафних санкцій.

Управління транспорту і зв’язку спільно з громадськими інспекторами здійснили 27 виїзних обстежень на маршрути.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.