Злочинці розпродавали юних українців по частинах

Донорам обіцяли 30 тисяч доларів

Канал переправки людей для незаконного донорства органів з України до Росії перекрили вітчизняні правоохоронці.

Як повідомила прес-служба прокуратури Київської області, група зловмисників вербувала для цього неповнолітніх громадян. Підозрювані вже затримані.

За словами прокурора регіону Дмитра Чібісова, троє українців за допомогою соціальних мереж шукали підлітків, готових за грошову винагороду стати незаконними донорами органів. Всі зловмисники вели асоціальне життя, а один навіть перебуває під слідством за грабіж.

 

Внаслідок спільної операції на київському вокзалі, яку провели прокуратура області та співробітники департаменту боротьби із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції, правоохоронцям вдалося перехопити вивезення в Росію чергової партії донорів.

“Наразі встановлено трьох потерпілих дітей – 14 – 16 років. Діти з нормальних сімей”, – уточнив прокурор. Ще однією жертвою виявилася 32-річна жінка.

Дивіться: Потенційні донори до Росії так і не доїхали

Злочинці планували заробити тільки на одній трансплантації близько 200 тисяч доларів, а ошуканим донорам обіцяли лише шосту частину  від суми, а саме 30 тисяч доларів США. При цьому вони спокушали юнаків тим, що вони зможуть купити собі машину, гаджети та непогано жити, але змовчали про ризики для здоров’я та життя.

Чібісов не сказав, з ким саме з Росії працювали фігуранти справи, від кого надходило замовлення на підбір нелегальних донорів. Зараз тривають слідчі дії.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) ККУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.