Жорстокі знущання на камеру: на що готові батьки заради мільйонних переглядів в YouTube

22 листопада YouTube повідомив про нові заходи по боротьбі з відео, в яких зображені штучні або реальні знущання над дітьми чи членами родини.
Про це йдеться в офіційному блозі відеохостингу.


Сервіс оголосив, що посилить правила спільноти, вилучить з подібних відео рекламу, блокуватиме недоречні коментарі щодо дітей, а також надасть авторам відео гайдлайн (інструкцію з правил розміщення) для публікації. У виявленні та класифікації подібного контенту будуть допомагати спеціальні експерти.

“За останні місяці ми помітили тенденцію, що на YouTube намагаються публікувати контент під виглядом “для всієї родини”, який не відноситься до даної категорії. Деякі з цих відео більше підходять для перегляду дорослими людьми, інші – абсолютно неприйнятні і ми працюємо над їх видаленням”, – повідомили у компанії.

Раніше видання BuzzFeed повідомило про YouTube-канали, які публікують відео “що викликають занепокоєння”, в яких дітей лякають, зв’язують або змушують щось робити. Так, 12-річний українець вів канал “Леді Діана”, на якому понад 1,3 мільйонів підписників.

У багатьох відео дітей зв’язують мотузками або скотчем, викрадають і змушують грати “в лікаря” з дорослими. Дітям роблять уколи, їх змушують їсти фекалії або голки, стверджує BuzzFeed. Іноді діти плачуть, а також відчувають очевидний стрес.

21 листопада BuzzFeed зв’язався з YouTube з приводу відео з дітьми на верифікованих каналах. До ранку 22 листопада всі відео, надані виданням, як і акаунти, були видалені за порушення правил сервісу.

В YouTube пояснили, що частина вилучених акаунтів вже була в списку на видалення – сервіс намагається боротися з подібним контентом. За минулий тиждень компанія закрила 50 акаунтів і заблокувала тисячі таких відео.

У розмові з BuzzFeed представники YouTube заявили, що продовжать розвивати політику щодо акаунтів, що публікують такий контент. Сервіс передбачає, що машинне навчання зіграє важливу роль в боротьбі з подібними відео.

Читайте також  "Йдіть на Путіна": полонені російські військові звернулись до співгромадян (відео)

Минулого тижня компанія закрила акаунт ToyFreaks, який вів користувач Грег Чісмена (Greg Chism). У роликах він лякав двох дочок жабами і лобстерами, змушував прикидатися немовлятами і насильно годував.

В травні 2017 року служба опіки відібрала двох дітей у сім’ї YouTube-пранкери, авторів каналу DaddyOFive. Вони знімали, як вони постановчо жартують і знущаються над дітьми.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.