Обираєте мандарини на Новий рік? Погляньте, яка небезпека у них причаїлася

Популярний святковий фрукт виявився не таким корисним, як ви думаєте

Складно уявити Новий рік без гучної компанії, шампанського та мандарин. Тільки от останні, як виявилося, не надто безпечні для вашого організму.

Про ризик серйозного отруєння та навіть зараження організму паразитами після вживання популярного фрукту, нещодавно вперше заговорили лікарі та дієтологи, повідомляє Clutch.

 

Вся справа у тому, що під час транспортування на поверхні плодів часто залишаються сліди личинок середземноморських мух. Крім того, перевізники іноді покривають свою продукцію етиленом, аби довше зберігалася: хімікат діє як токсин і може завдати серйозної шкоди. Помітити ознаки обробки просто – якщо мандарини липкі на дотик, краще їх не купувати взагалі.

 

Насторожити повинні і плями на шкірці (переважно зеленкуватого кольору). Це значить, що дерево, на якому вони росли, вразила хвороба.

 

Невже варто назавжди відмовитися від мандарин на зимові свята, якщо ми так до них звикли? Ні, в крайнощі впадати не слід, як пояснюють експерти. Достатньо промити їх водою, а оптимально – придбати спеціальний засіб для чистки овочів та фруктів. Після цього теж необхідно ретельно вимити руки, щоб вбити останні бактерії, які могли потрапити зі шкірки.

Дивіться: Територія обману. Вся правда про банани, мандарини та апельсини

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.