Готуйтеся! Вартість комунальних послуг ще більше вдарить по кишенях українців

Сьогодні, 29 листопада, набрали чинності нові тарифи на тепло, холодну воду та гарячу воду.

Відповідні постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) опубліковані в газеті “Урядовий кур’єр” від 28 листопада 2017 року.

Зокрема, НКРЕКП оприлюднила 17 постанов, якими регулюються комунальні тарифи на постачання холодної води та водовідведення обласними та міськими водоканалами, а також тарифи на теплову енергію та гаряче водопостачання для компаній, які генерують і постачають тепло та гарячу воду.

Регулятор оновив структуру тарифів для енергогенеруючих компаній та компаній-потачальників.

Також попереджають, що у 2018 році тариф теплової генерації може зрости на 25%. Такі плани Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) викладені у матеріалах Комісії щодо перегляду оптової ціни електроенергії на 2018 рік, пише УНН.
Зокрема, відповідно до документу, ціну вугілля у тарифах планується збільшити з 66 дол. до 82,4 дол. за 1 тону або на 24,8%.

Крім того, регулятор планує збільшити на 28,5% до майже 19 дол. за тону й вартість фрахту (транспортування морем та перевалка у порту) вугілля з порту Роттердам до України.

Водночас, варто зазначити, що поставок вугілля в Україну з Роттердаму не було, а сукупні поставки морем складають менше 5% від загального споживання вугілля.

Таке підвищення дасть тепловій генерації додатково понад 475 млн дол. (більше 12,5 млрд грн).

Регулятор має розглянути це питання у ході запланованого на 23 листопада засідання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.