Тарифи підвищувати треба, – перевізник висловив свою думку щодо вартості проїзду у Франківську

Як вже повідомляв WestNews сьогодні в Івано-Франківську відбудуться громадські обговорення, щодо підняття тарифів на проїзд у маршрутках.

WestNews поцікавився думкою одного з перевізників міста, який захотів залишитися анонімом. Зокрема, він вважає, що підвищення тарифів має бути, адже відповідно зростають ціни на паливо та запчастини до автобусів.

“До прикладу, є пільгові категорії, їх має оплачувати держава. Натомість вона скидає все на перевізників. Також в людей підвищуються зарплати, підвищують тарифи на комунальні послуги, а ціна на перевезення у Франківську не збільшувалася вже близько 2-ох років. Запчастини до автобусів сьогодні дуже дорогі, ростуть ціни на паливо, а автобуси треба заправляти”, – розповідає перевізник.

Також перевізник вважає, що підвищення ціни на проїзд – це не їхня забаганка, а перш за все, щоб можна було виплачувати водіям зарплати, приводити автобуси до ладу – вчасно замінювати чохли для сидінь, відправляти автобуси на мийки. Не буде окуповуватися і вартість автобусів, якщо тарифи залишаться теперішніми.

 

Чи відповідають теперішні маршрутки питанню “ціни та якості”, перевізник вважає, що так. Що стосується позиції мера Марцінківа, то він цілком з ним не згідний.

“Меру краще, щоб його любили тисячі людей, ніж декілька перевізників”, – наголошує він.

Якщо не відбудеться підвищення тарифів, а деякі маршрути стануть вже не рентабельними,  то їх доведеться забирати з маршрутів.

 

Що стосується позиції мера – категорично проти підвищення ціни.

“Підвищення до 3 гривень можливе лише в комунальних тролейбусах, лише після того, як буде закуплено 30 нових і побудується три нові лінії”, – наголошує мер.

Нагадаємо, що виконком має погодити для перевізників, які здійснюють перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування на підставі договору, граничний розмір тарифу на проїзд пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування у період доби з 06.00 год до 20.00год в розмірі 5,00 грн., а у період з 20.00 год. до 23.00 год – в розмірі 7,00 гривень.

Читайте також  Виставляють завищені рахунки за компослуги: українців масово дурять, що варто знати

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.