Перевірте сторінки дітей в соцмережі! Смертельна гра “Червона сова”- швидко поширюється серед школярів (фото)

Нещодавно серед підлітків з’явилась нова небезпечна гра «Червона сова», за умовами якої діти не повинні спати декілька днів та зобов’язані виконувати всі завдання куратора.

Про це повідомляє WestNews з посиланнм на TrueUAПравила гри дуже нагадують «Синього кита»: гру, яка з’явилась у 2016 році і погубила сотні дитячих життів. Куратори також через соціальні мережі дають завдання, правда, ще й змушують дітей не спати ночами заради загадкового призу у виді можливості побачити «сакральний світ,  непідвласний нікому» та зустрічі із «Червоною совою». Гра – своєрідний поштовх дитини до суїциду, шляхом шантажу: залякуванням, вимаганням інтимних фото тощо.

В офіційно забороненій на території  Україні соцмережі «ВКонтакте» налічується більше семи груп з ідеєю вище зазначеної гри. Періодично групи блокують, але це не заважає авторам створювати їх знову і знову.

Відомо, що столична пoлiцiя вже порушила крuмiнaльнy справу по одному з фактів втягнення київської школярки в гру.

Так, 30 листопада, 14-річна школярка Лєра вийшла з дому на вул. Світлицького на Виноградарі і пішла нібито на заняття з англійської мови, але додому не повернулася.

Її мама Галина Першко пізніше заявила, що знайомі бачили її дочку в Умані.

«Лєра ніколи раніше не тікала з дому і завжди була зразковою дитиною», – каже мама.

Коли дівчинку таки знайшли знайомі в Умані, то вона була у відчуженому стані, з пoрiзaмu на рyкaх, повністю розібраним на деталі телефоном і інструкцією в кишені для подальших дій.

Дівчинка взагалі не розуміла, чому її шукають.

За словами Галини Першко, на даний момент з’ясовується, хто і навіщо змусив дівчинку поїхати в Умань. У той же час знайомі дівчинки розповіли: пoлiцiя підозрює, що причиною всьому стала гра «Червона сова».

Читайте також  Вічна пам’ять! Відійшла у вічність відома прикарпатська дикторка. ФОТО

На YоuTubе буквально на цьому тижні з’явилося відразу кілька роликів, присвячених грі «Червона сова». Також, в офіційно забороненій в Україні соцмережі «ВКонтакте» існує сім груп, їх періодично блокують, але вони з’являються знову. Щоб потрапити в групу, потрібно дати заявку.

Крім того відомо, що інформацію про майбутніх жepтв автори гри збирають через друзів, однокласників і в соціальних мережах. Розповісти якомога більше подробиць про друзів і однокласників, а також їх рідних – одне з перших завдань в таких групах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.