Закривається одне із найбільших підприємств на Прикарпатті

Про це прикарпатець написав у соцмережі.

Якось непомітно в Долині, пройшла значна втрата. Маю на увазі припинення функціонування ТОВ “Гроклін”, де працювало понад 150 жителів нашого краю. Долина втратила першого і поки що останнього інвестора з Європи, який володіє великими капіталами і може впливати на розвиток інфраструктури. Заробітна платня працівників приблизно коливалась в розмірі 7000-10000грн», – написав Роман Креховецький.

Прикарпатець відзначає, що в результаті закриття підприємства 150 працівниць опинились без роботи.

«За моїми спостереженнями, процес згортання інвестиційної діяльності в Долині, різко розпочався, після схвалення ініціативи мера, під гаслом “потрібно наповнювати бюджет” – підняття земельного податку. Повільно, але крок за кроком «Гроклін» закрив всі цехи в Долині. За найпростішими підрахунками Долина втратила близько 100000-150000 євро (у гривневому еквіваленті) на місяць чистих грошових вливань у вигляді зарплат, податків та оплати різного виду послуг. Це при тому що компанія не вилучала з нашої території жодних природніх ресурсів (ні деревини, ні нафти і т.д.) не здійснювалось шкідливих викидів у навколишнє середовище, використовувалась виключно людська праця», – відзначив Роман Креховецький.

Активіст стверджує, що найбільшою проблемою є втрата перспективи завершення будівництва та функціонування великого приміщення, яке будувалось для діяльності потужної швейної фабрики із сучасним обладнанням по вулиці Обліски в м. Долина.

«Могли б працювати близько 500 швачок за достойну заробітну платню. Тільки подумайте на хвилинку! За приблизними підрахунками, втрата близько 350000 євро щомісяця. На рік пропали мільйони євро вливань у Долину на постійній основі! За неофіційною інформацією, «Гроклін» веде перемовини щодо продажу недобудованого приміщення. Були сподівання, але ні, напевно не з цим мером. З Долини тікає молодь, як з чорної діри. Якщо ти не пов’язаний з головним корупціонером або якимось «рішалою» у місті, то ти не маєш перспектив реального, швидкого індивідуального росту, бо головний барига міста барижить землями на власний розсуд і мутить власний бізнесовий “мєждусобойчік”. Тут і Путіна непотрібно. Єдиний вихід для молодих і активних, які не хочуть від когось залежати – звалити звідси», – обурюється активіст.

За відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ «Гроклін-Долина» зареєстроване за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 49. Бенефіціарними власниками є 2 німці Генстер Андре та Хорніг Йорг-Холдер. Керівник – Фільо Валерій Васильович.

Читайте також  На Прикарпатті поліція за один день викрила незаконну діяльність семи підпільних гральних закладів (фото)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.