НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ ВИКРИЛИ КОНВЕРТЦЕНТР З ОБІГОМ ПОНАД 7,5 МЛН. ГРН.

money_650x410

Співробітниками податкової міліції Івано-Франківської області під час проведення заходів в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ч.3 ст.212 КК України, припинено діяльність конвертаційного центру.

Конвертцентр було організовано групою осіб, які без наміру здійснення статутної діяльності створили та зареєстрували низку фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності з метою ухилення від сплати податків до бюджету.

Схема діяльності конвертаційного центру полягала в наступному. Легальні підприємства перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки фіктивних СГД. Ці кошти у подальшому знімали готівкою учасники центру нібито з метою закупівлі будівельних матеріалів та продуктів харчування для передачі посадовим особам реального сектору економіки, за винятком 9-12% за конвертацію.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 рік, через розрахункові рахунки одного з комерційних банків склав понад 7,5 млн. гривень, імовірні втрати бюджету складають понад 1,2 млн. гривень.

У ході проведених обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів провадження, вилучено 2,3 тис. доларів США, 1,5 тис. Євро і 49 тис. гривень готівкою, 7 печаток підприємств, ноутбук та тіньову документацію, що підтверджує їх протиправну діяльність.

Слідчі дії тривають.

Джерело http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: