Як вижити? стало відомо, що буде відбуватися з цінами на продукти на свята і після них

Транспортні компанії готуються до чергового підвищення вартості своїх послуг в Україні. Перевізники нарікають на зростання паливних цін і говорять про високий попит на їхні послуги з боку супермаркетів напередодні новорічних свят. Користуючись ажіотажем, вони можуть підняти ціни відразу на 10-15%.

«Кількість вантажів, які потребують перевезення в передноворічний період, різко зростає. Це пояснюється масовим попитом на товари і продукти харчування. А збільшується попит – зростає і ціна. Цей передноворічний період не стане винятком», – каже директор групи компаній PRIME Дмитро Льоушкін.

Експерт пояснює, що таким чином компанії відновлюють «справедливість». Справа в тому, що друга половина осені для перевізників – сезон низького попиту. Врожай вже зібрано, а підвищеного споживчого попиту ще немає. Підвищувати ціни в таких умовах ніхто не ризикує. Між тим, вартість палива зростає, а гривню починає «штормити». Нікуди не діваються і операційні витрати: зарплати, ремонт та ін.

«Підвищення цін в кінці листопада-грудні – це свого роду «відкладене подорожчання», яке повинно було відбутися ще у вересні-жовтні. Так відбувається щороку», – пояснює Дмитро Льоушкін.

Не обіцяє експерт цінової стабільності і в майбутньому. За його словами, протягом пари місяців після Нового року вартість послуг перевізників буде залишатися стабільною через низький попит. Проте вже в березні-квітні слід готуватися до нового витка подорожчання. За його прогнозами, навесні вантажоперевезення додадуть ще до 10% в ціні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.