Головне за добу: сніговий апокаліпсис та несподіваний поворот у мовному скандалі

Сніжна погода ускладнила пересування транспорту дорогами України та Києва

Апокаліпсис вже на дорогах Західної України: стихія паралізувала рух.

Крім того водії автомобілів повідомляють про важку ситуацію на дорогах.

Нобелівська премія знайшла нового власника

На цей раз Нобелівською премією нагородили міжнародну кампанію за відмову від ядерної зброї (ICAN). Захід відбувся в неділю, 10 грудня, в Осло.

Нагороду та передбачені кошти в еквіваленті 945 тис. Євро вручили директору ICAN Беатріс Фін і Сецуко Терлоу – жінці, яка пережила бомбардування Хіросіми в 1945 році. Фін очолює розташовану в Женеві штаб-квартиру руху, яка об’єднує 468 громадських організацій зі ста різних країн.

Перший біткоіни-мільярдер спрогнозував, що буде з криптовалютою

Кемерон Уінклвосс, який вважається одним з найбільших власників біткоінів, зазначив, що криптовалюта зросте в двадцять разів.

Більш того, він зазначив, що біткоіни зможуть замінити золото.

“Ми вважаємо, що біткоін – руйнівник золота. На нашу думку в майбутньому курс криптовалюта виросте в 10-20 разів”, – додав він.

Катастрофа неминуча: експерт вразив новою ціною на м’ясо

Зростання цін на свинину в Україні пов’язаний з африканською чумою свиней – вона набула загрозливого характеру. Влада змушена масово знищувати тварин, а це не може не відбитися на цінах.

Про це заявив глава експертно-аналітичної ради українського аналітичного центру Борис Кушнірук.

За словами чиновника, через хворобу потрібно вирізати все поголів’я тварин в тих зонах, де захворювання було зафіксовано.

Мовний скандал: Україна зважилася нанести удар

Україна має намір підняти питання в ході засідання комісії “Україна-НАТО” про виконання Угорщиною власних зобов’язань перед Організацією Північноатлантичного Альянсу. Відбудеться зустріч послів 14 грудня о Брюсселі Бельгії.

Про це повідомляють у Міністерстві закордонних справ.

“Плануємо звернути увагу держав-членів НАТО на необхідність дотримання Угорщиною власних по відношенню до НАТО зобов’язань під час засідання комісії” Україна-НАТО “на рівні після 14 грудня 2017 року в Брюсселі”, – йдеться в документі.

Читайте також  У закладах Івано-Франківська встановили 148 контейнерів для роздільного сортування сміття

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.