“Сужений мій, ряжений, прийди до мене у сні…”: Як правильно ворожити на Андрія

Сьогодні, за повір’ям, незаміжнім має наснитися майбутній наречний.

“Дай же, Боже, молодій мені, щоб приснився мій суджений у сні. І тебе, Святий Андрію, я прошу, як умію”. З такими словами сьогодні засинатимуть багато незаміжніх дівчат.

У ніч з 12 на 13 грудня кожній має наснитися її суджений – у це вірили ще наші предки кілька століть тому.
Колись в найбільшій сільській хаті ввечері 12 грудня збирались незаміжні з усього села, а хлопці нетерпляче тупцювали під дверима. Цьогоріч дівчатам допоможуть і зірки, оскільки їм сприятиме енергія прийдешнього року. За словами езотериків, 2018 рік буде роком кохання – він минатиме під знаком Венери.

Письменниця Лада Лузіна знає, як традиційну забаву зробити на 100% ефективною. Вона попереджає – в місті зробити це буде нелегко, бо для обряду потрібна непочата вода, саме в ній ховається магічна сила. Її треба набрати з джерела – хоча б з бювету. Додому її треба донести так, щоб ніхто не бачив, що в міських умовах неможливо. Або ж ворожити треба пізно вночі.

Таку воду додають до тіста, з якого місять балабушки – пшеничні булочки. Виставляють усі в ряд. Чию булочку першою з’їсть собака, та дівчина незабаром вийде заміж. А от хлопцям, щоб покерувати власною долею, доведеться чекати вже наступного року, бо для ворожіння мали шанс 7 грудня на свято Катерини. Тоді могли привернути до себе жінку не сварливу, і  як вірили здавна, не тільки “для борщу, але й для душі”.

Як відомо, 13-го грудня відзначають свято Калити – одне із найвеселіших в зимовому циклі. Дівчата й хлопці збираються разом, готують смаколики, влаштовують ігри та забави. І звісно, добре приглядалися одне до одного, оскільки після Хрещення починається сезон зимових весіль і цілком можливо, що кохання своє зустрічали саме на вечорницях на Андрія.

Читайте також  Мольфар Макс Гордєєв розповів, як можна гадати на Івана Купала вдома

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.