Нове церковне свято! Патріарх Української церкви підписав декрет про встановлення ще одного великого свята

Відтепер греко-католики матимуть на одне церковне свято більше.

Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук у понеділок, 11 грудня, підписав декрет про встановлення свята Матері Божої Неустанної Помочі. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті УГКЦ. Свято відзначатимуть у першу неділю липня, передає Корупція.Інфо

«Ми, владою нам даною, відповідно до норми кан. 112 ККСЦ, задля духовного блага наших вірних проголошуємо свято Матері Божої Неустанної Помочі і постановляємо його святкування в першу неділю липня. Цей декрет набирає чинності через два місяці від дня його електронного опублікування на офіційному веб-сайті УГКЦ», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що встановити це свято попередньо вирішили на синоді єпископів УГКЦ, який відбувся у Львові у вересні 2017 року.

Патріаршій літургійній комісії УГКЦ доручено опрацювати богослужбові тексти цього свята.

Щодо історії свята, відомо, що 11 грудня 1865 року папа Пій ІХ передав оригінал чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі Згромадженню отців редемптористів. Завдяки митрополиту Андреєві Шептицькому та праці редемптористів ікона Матері Божої Неустанної Помочі стала відомою в Україні. Відтоді на її честь було зведено багато храмів, у 1927 році засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, видано наукові праці, публікації, зокрема відомий твір бл. Василія Величковського «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі» та написано літургійні тексти.

Тепер, у 150-літній ювілей вшанування Матері Божої Неустанної Помочі, її ікону можна побачити у храмах різних конфесій, а також у численних домівках вірян в Україні та поза її межами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.