Кілька “ув’язнених” захотіли продовжити терапію у прикарпатському закладі, де їх незаконно утримували (фото+відео)

В обласному управлінні Нацполіції розповіли подробиці незаконного утримання та позбавлення волі людей в Івано-Франківську та Тисменицькому районі.


Нагадаємо, у поліції повідомили, що під час санкціонованих обшуків у будинках, що знаходяться в Івано-Франківську, виявили ряд осіб, яких незаконно утримували в замкнутому приміщенні з корисливих мотивів.

Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

 

Як розповів т. в. о. заступника начальника ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області Олександр Крамаренко, жителів зі всієї України утримували у двох будинках – в Тисмениці та Івано-Франківську – під приводом примусового лікування від алкогольної та наркотичної залежності.

“У цих всіх приміщеннях утримувалися або наркозалежні, або алкогольнозалежні громадяни”, – розповів Крамаренко.

Під час обшуків поліцейські виявили людей, які заявили, що їх незаконно утримували.

“Ми з’ясовуємо, яким чином їх забирали, куди доставляли. Яким чином відбувався процес так званого лікування. Тому що поки не встановлено, що їм там надавали якісь медичні послуги. Ряд людей, які заявили, що вони там утримуються проти їх волі, були відправлені за місцем їхнього фактичного проживання. А ряд відмовилися і сказали, що вони тут продовжують проходити терапію, і залишилися там”, – говорить Олександр Крамаренко.

 

За його словами, від “ув’язнених” не надходило заяв про нанесення тілесних ушкоджень. Також встановлено, що вони самі за графіком прибирали та готували їжу у місцях, де їх утримували.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.