Що ще вони придумали?Дізнайтесь першими: Українців залишать без Нового року

Католицьке Різдво цього року святкуватимуть з розмахом.

Українські чиновники після оголошення 25 грудня (Католицьке Різдво) вихідним днем вирішили піти ще далі і поступово зміщувати акцент зі святкування Нового року на Різдво.

Про це повідомляють “Вести”.

Вже у цьому році Різдво у Києві святкуватимуть з розмахом – на Софійській площі обіцяють концерт, конкурси, колядки, а на площі Лесі Українки з’явиться містечко Санта Клауса.

В Інституті національної пам’яті обережно говорять про те, що святкові акценти будуть зміщуватися в бік католицького Різдва, а не Нового року.

“Ясно, що 1 січня – святковий неробочий день. Вихідний залишається, він пропонувався і в початковій редакції закону, і він нікуди не дінеться. Але оскільки 25 грудня – тепер вихідний, то я допускаю, що акцент в його сторону зміниться”, – сказала експерт Українського інституту національної пам’яті Анна Байкеніч.

У церкві вже стурбовані цим, однак зазначили, щоб не придумали в Інституті національної пам’яті, православні християни продовжать відзначати Різдво 7 січня.

В Інституті кажуть, що через обурення громадськості не стали ліквідовувати вихідний 1 травня (вихідний 2 травня вже скасував парламент). А ось що стосується 9 травня, то назустріч громадськості йти не захотіли, вважаючи, що це пережиток радянського минулого.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.