Страшна хвороба на Прикарпатті. Франківщина у лідерах захворілих на кір – інфіковано 1056 осіб

Нині в області  зареєстровано 19 спалахів кору, в яких захворіло 189 людей.

Про ситуацію в Івано-Франківській області доповіла обласний дитячий імунолог Галина Бенько. За словами спеціаліста, станом на 1 листопада поточного року в Україні захворіло 2381 осіб, з яких 76% – діти, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА. Лідером щодо кількості захворілих є Франківщина та Одещина.

«За останніми даними, на 18 грудня, в Івано-Франківській області на кір захворіло 1056 осіб, – повідомила дитячий імунолог. – Якщо брати вікову категорію, то 78% склали діти до 17 років і 72% – до 15 років. Щодо щеплювального статусу серед хворих на кір, то 291 дитина не мала жодної вакцинації з приводу даної недуги, 237 дітей отримали одну дозу, 223 – дві дози та 430 з невідомим вакцинальним статусом. На сьогоднішній день в області зареєстровано 19 спалахів. Усього в спалахах захворіло 189 осіб».

Також фахівці додають, що згідно даних програм в Україні, за 11 місяців в області  рівень охоплення щепленнями дітей значно зріс. Так, в 1 рік КПК-1 (кір-краснуха-паротит) показник становить 86,6% та в 6 років КПК-2 – 83,8%.

У свою чергу обласний педіатр Лариса Підвербецька наголосила, що потрібно на місцях проводити клінічні конференції з лікарями-педіатрами, інфекціоністами та сімейними лікарями щодо клініки та діагностики кору. Це дозволить фіксувати та не пропустити навіть легкі форми захворювання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.