Біометричний паспорт: що зміниться для українців з січня

З січня 2018 року «Поліграфічний комбінат «Україна» має намір запустити додаткову лінію для друку документів

В даний час поліграфкомбінат може надрукувати майже 10 тисяч бланків на добу, проте це вдвічі менше, ніж потрібно.

Таким чином після збільшення потужностей українцям не доведеться чекати біометричного паспорта довше, ніж це встановлено. Нагадаємо, поліграфічний комбінат “Україна” – єдине на всю країну підприємство, яке друкує біометрику.

Додамо, після вступу в силу безвізового режиму з ЄС в Україні виникли колосальні проблеми з печаткою біометричних паспортів – документи просто не встигали друкувати і видавати в обіцяні терміни. В результаті у багатьох людей зірвалися заплановані поїздки і відпустки.

Деяких при оформленні паспортів навіть не попереджали про можливі проблеми з термінами, інших переконували, що паспорт затримається на пару днів. Однак документ видавали із затримками на місяці.

До теперішнього моменту проблему так і не вдалося вирішити. На поліграфічному комбінаті Україна в черзі на друк накопичилося більше 600 тис. документів.

Охочих отримати біометричний паспорт, особливо тих, які подають заявки на термінове виготовлення закордонних паспортів попереджають про те, що вони можуть отримати документ приблизно через місяць.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.