“Все буде проходити швидко і безболісно”: В Україні значно змінили процедуру розлучення

Зовсім скоро в Україні, розлучитися стане набагато простіше.

Потрібно буде зібрати багато документів, для того, що б все пройшло швидко і безболісно, передає Корупція.Інфо

Відзначається, що якщо ж у подружжя є спільні діти, то розлучитися можна буде тільки через суд.

В першу чергу потрібно написати позовну заяву і сплатити судовий збір. Далі збираємо документи: копія паспорта, копія свідоцтва про шлюб та свідоцтва про народження кожного з дітей. Повідомляє, що це все краще попередньо завірити в нотаріуса.

Наступним кроком є ​​збір так званих доказів і залучення свідків. Доказами є фото, відеозаписи, аудіозаписи, результати експертиз, висновки фахівців, а також пояснення і показання людей. Якщо ж ви плануєте ставити перед судом питання, з ким залишиться дитина, то обов’язково заздалегідь зробіть фотографії приміщення, де проживаєте, і всіх дитячих речей, включаючи іграшки. Це буде свідчити про належні умови проживання дитини.

Уже з 2019 року всі ці документи можна буде подати, не виходячи з дому. Досить мати доступ до Інтернету.

«Будь-який учасник справи, включаючи звичайних людей або юристів, і відповідно керівників юридичних осіб, матимуть можливість через власний електронний кабінет у відповідній системі від початку до кінця отримувати абсолютно всю інформацію про рух їх справ в електронному вигляді через відповідний сервер в мережі Інтернет», – розповідає адвокат.

Так, потрібно бути готовим до того, що партер не захоче розлучатися. У такому випадку суд відкладе судовий процес на час від одного до шести місяців. Все залежить від причин, за якими подружжя хоче розірвати шлюб.

Експерти рекомендують: перш ніж приступати до спірних питань розподілу майна, варто просто офіційно розірвати шлюб. А вже через відкривати нову справу, мовляв, так буде психологічно простіше.

Читайте також  На вагоні потяга знайшли обгоріле тіло 18-річного хлопця (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.