Слова солдата звільненого з полону: Повернення до України виявилося страшнішим за катівню бойовиків

Справжні складнощі починаються далеко не одразу.

Звільнення з полону бойовиків, здавалося б, повинно стати найбільшою радістю в житті колишніх в’язнів. Втім найскладніший період наступає кілька місяців потому, коли депресія повертається із новою силою.

У цьому в коментарі “Обозревателю” розповів один із тих, кого тривалий час утримували терористи “ЛНР”, очільник асоціації українських полонених Анатолій Поляков.

“Головні посттравматичні ситуації починаються навіть не після звільнення. Минає два-три місяці, півроку, а потім тебе так накриває: ти ніби-то знаходишся в паралельному світі, адже після звільнення проблеми вдома тільки починаються”, – згадує він.

Причина проста: після такого дуже складно адаптуватися в нормальних умовах, потрібно повертатися до ритму, який притаманний більшості твоїх знайомих. Але це вдається не всім:

“Уявіть, що людина перебувала довгий час в ізоляції. Весь цей час його дружина і вся сім’я повинні були впоратися з усім самостійно. Ти повертаєшся і не можеш їх забезпечити! Ось тут виникає певний комплекс чоловічої неповноцінності, і ці моменти потрібно враховувати”, – підсумував Поляков.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.