НА ПРИКАРПАТТІ ПОСАДОВЕЦЬ ЗА “ВИНАГОРОДУ” ДОЗВОЛЯВ НЕЗАКОННО ВИВОЗИТИ ЛІС

b0412cd1a3e0545b9ad550e78d94b70d69cb7322

Вартість незаконного відпуску деревини з території лісогосподарства становила тисячу доларів США. Майстра лісу затримано під час одержання неправомірної вигоди.

 

Про це  повідомили в прес-службі Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

 

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Івано-Франківській області задокументували протиправну діяльність одного з працівників Держагролісгоспу району. Відповідно до положенням «Про державну лісову охорону», майстер лісу прирівнюється до працівників правоохоронного органу.

 

Так, 50-річний посадовець, перебуваючи на посаді майстра лісу, налагодив незаконний «бізнес». Замість того, щоб берегти ліс від вирубки та контролювати наявність відповідних транспортних документів на вивіз лісопродукції, посадовець за грошову винагороду «закривав очі» на їх відсутність.

 

За матеріалами працівників УЗЕ слідчим відділом ВП ГУНП відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 

За відпуск кругляку породи дуб з території лісгоспу, без накладної, офіційної оплати та вивезення деревини з території посадовець вимагав від місцевого жителя одну тисячу доларів США (25 тисяч гривень в еквіваленті національної валюти) неправомірної вигоди.

 

Працівники Управління захисту економіки та слідчого відділу Коломийського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області затримали посадовця за місце його проживання. Поліцейські вилучили 900 доларів США, які він отримав за незаконний вивіз лісу.

 

На даний час лісника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

За вимагання та одержання неправомірної вигоди передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

 

Читайте також  Померла жінка, якій мама відала свою нирку (фото)

Джерело http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: