Трагедія на Коломийщині. Ця інфекція досить часто зустрічається: медики прокоментували смерть дитини на Коломийщині. ВІДЕО

У суботу, 23 грудня, в Коломиї сталася надзвичайна подія – від менінгококової інфекції помер хлопчик.
Дитина виховувалася у дитячому садочку №18, інформує WestNews. Батьки та й загалом коломияни занепокоєні ситуацією, тому ситуацію офіційно прокоментував головний лікар Коломийської дитячої лікарні.

Головний лікар дитячої лікарні Олег Токарчук заспокоює, каже, що це поодинокий випадок, адже ні в Коломиї, ні в області жодного випадку захворювання за вихідні більше не фіксувалося.

“Це набрало розголосу і резонасу серед містян, але направду ця інфекція досить часто зустрічається. В середньому за рік може бути одна-дві дитини з цією інфекцією. В рік хворіє до 200 чоловік в Україні на це захворювання. На сьогоднішній день якось уберегтися від цієї інфекції дуже складно. Існує тільки щеплення, проте воно не є обов’язковим в нашій країні, але є рекомендованим”, – розповів

Також лікар додав, що проведено обстеження всіх контактних дітей із загиблим хлопчиком, а саму інфекцію в дім могли принести як і родина, або поїздки в транспорті чи контакти з хворими. Інкубаційний період захворювання – 24 дні.

Детальніше у сюжеті НТК:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.