Франківська студентка, котра постраждала на відкритті ялинки, у лікарні і не бачить на ліве око. ВІДЕО

Як відомо, на відкритті франківської ялинки у голову 17-річної дівчини влучила частина петарди.Важко травмована студентка досі у лікарні.

Вчора, 28 грудня, у прямому ефірі ТРК “Карпати” йшла мова про небезпеку святкових видовищних феєрверків. Нещасний випадок на відкритті міської новорічної ялинки в Івано-Франківську цьому підтвердження. Студенти досі запитують міську владу і правоохоронці хто відповість за легковажність з піротехнічними засобами. В ефірі спілкувалися і про те, що робити, щоб не допустити такого інциденту знову.

Студентка Прикарпатського університету уже десять днів в лікарні.

Дівчинка має забій головного мозку середнього ступеня. Має крововилив мозкової речовини. Крововилив важкий, але не хірургічний. Тобто, це такий випадок, який можна стабілізувати медикаментозно. Має і зорові ознаки. Зараз стан Світланки середньої важкості. Все йде до повної стабілізації цього захворювання, – каже лікар-нейрохірург Олег Матіяш.

Лікар пояснює, що щодо очей, то на дівчинку чекає довготривале лікування. Проте елементи покращення органів зору таки є. Мама дівчинки пояснила, що міська рада оплачує лікування. Сім`я склала договір з адвокатом, бо у подальшому ніхто не знає скільки часу прийдеться лікуватися постраждалій.

У мерії переконують, що про феєрверки і не до кінця знали на святі.

Студент-програміст Прикарпатського національного університету Тимур Фараджев  написав у фейсбук-спільноті “ПНУ life”, що Світлана не бачить на ліве око. Оперувати не беруться студентку місцеві хірурги, тому приїдуть Київські спеціалісти, бо дівчину не можна транспортувати через діагноз. Проте претензії до міської ради у студентської спільноти не зникають.

Якщо коротко і найважливіше:
– стан потерпілої середньої важкості: вона не бачить на ліве око, її оперувати не беруться місцеві хірурги, тому приїдуть Київські спеціалісти, бо дівчину не можна транспортувати через діагноз (забій лівої скроневої ділянки мозку, крововилив у мозок, частинки повітря у мозку, підозра на перелом черепа – тріщіни)
– свою провину МВК відкидає: “ніхто не знав про те, що буде використана піротехніка”, але в тендерній документації цього свята на замовлення Департаменту культури є пункт з піротехнікою та її обслуговуванням; “виконавець був переконаний, що вона безпечна”, а для чого тоді управління з НС МВК?, – йдеться у повідомленні студента.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: