Хрещення з сюрпризом: Чого чекати українцям від погоди на Водохреща

В Україні січневі морози традиційно припадають на Водохреща.

“Вести” з’ясували, чи варто чекати рекордних мінусових температур в найближчі тижні.

Синоптик Наталія Діденко прогнозує, що найближчого тижня в Україні не варто чекати снігу або дощу. Це, за її словами, викликано антициклоном. “Про опади на тиждень мінімум забуваємо. Суху погоду з оптимістичним сонцем нам організує антициклон Адам”, – повідомила вона на своїй сторінці в фейсбуці.

У Карпатах на хрещенські морози і зовсім обіцяють потепління. 19 січня на Водохреща, згідно з прогнозом тут варто очікувати від -1 до +2.

За прогнозом сайту sinoptik.ua, у Києві температура почне знижуватися з 13 січня, коли стовпчик термометра опуститься до -7 градусів морозу. У Львові найнижча температура в найближчий тиждень складе -9 градусів морозу (15 січня), але вже 17 січня потепліє до +3 градусів. В Одесі температура буде триматися на рівні -1 до – 5, але з 17 січня очікується потепління до +3 градусів. Найхолодніше буде на сході України, де з сонцем прийдуть морози до -9 градусів. Потепління в найближчий тиждень тут не очікується.

Хрещення з сюрпризом

Згідно сайту opogode, Дніпро зустріне Водохреща при температурі повітря +4 градуси, в Одесі повітря прогріється до +6, у Львові до +3, а в Києві очікується +2 градуси.

За прогнозом Укргідрометцентру, в січні середня температура повітря триматиметься на позначці від 0 до -3 морозу (в Карпатах до – 5 морозу). У Криму повітря прогріється до 2 градусів тепла, встановивши тим самим рекорд, зазвичай в січні на півострові фіксують температуру на 1-2 градуси нижче.

Про теплу зиму “Вести” писали ще в листопаді 2017. Тоді американські синоптики обрадували українців прогнозом на зиму. На їхню думку, всі три зимові місяці в Східній Європі будуть тепліше, ніж зазвичай. Українські метеорологи з колегами з далекого зарубіжжя були згодні.

Читайте також  Перед тим ще побили палицею: На Тернопільщині товариші по чарці катували знайомого розпеченою праскою

Як розповів “Вістям” заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, за попередніми прогнозами, наступаюча зима буде трохи тепліше норми. “За нашими розрахунками, температурний режим в грудні буде близький до норми, а січень і лютий – трохи вище норми, але це не означає, що весь цей період буде плюсова температура. Безумовно, в деякі періоди будуть похолодання, але вони не будуть затяжними”, – пояснив нам Прокопенко.

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує холодний лютий. “Майже з середини місяця стоятимуть затяжні морози, але до цього буде багато відлиг”, впевнений він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.