“Він так і не встиг зателефонувати до мами…”: історія, яка зворушила українців

Зворушливих історій в українців вистачає, можливо і ця не стане вийнятком, передає Корупція.Інфо

Три стрілки. Циферблат. Поділки життя. Час. Перша стрілка рухається швидко, впевнено. Перемістилась на першу цифру: розноситься плач новонародженої дитини, а саме тебе. Друга цифра – перші кроки, намагання твердо стати на ноги. Третя цифра: перші звуки, перше слово, усміхнені обличчя батьків.

А стрілка рухається далі. Четверта цифра: дитячий садок, мама, яка веде і забирає тебе з нього, вітрянка, яка передалася всій групі, ще такі дитячі мрії, ще так багато невідомого. П*ята цифра – перший дзвінок, батьки які тримають тебе за руку і відблиск гордості в їхніх очах свідчить про любов. Любов, яка не помре ніколи.

Перший клас, вчителька, парта та друг, відчуття самостійності. Шоста цифра: середня школа, ще по справді дитячі проблеми, перша любов, перші сварки, перші захоплення та розчарування, перший вибір. І ось тут було б необхідно, зупинити стрілку, зробити так, щоб вона не рухалась далі. Сьома цифра – старша школа, більш дорослі проблеми, заплакані очі мами, приховані хвилювання батька, атестат, випускний, праця з школою і вибір який кожен вважає правильний. Восьма цифра: університет, пари, сесії, і мама, яка завжди проводжає тебе у дорогу, безліч дівчат, яких ти вже встиг назвати своєю любов*ю.

Тато.. Дев*ята цифра – той же інститут, проблеми, невдачі, успіх. І знову вибір: « А що буде далі?!».і батьки – люди які завжди будуть поруч. Десята цифра: стара дружба: стара дружба, нова дружба, зрада та зневіра, яка вирувала і тоді, між попередніми цифрами. Коли вже зупиниться та клята стрілка?? А вона рухається, рухається далі.. Впевнено прокладаючи собі шлях.. Одинадцята цифра – вручення дипломів, випуск, вибір, а в руках ключ від дорослого життя. Поруч батьки, поруч друзі, поруч вона… дванадцята цифра, остання цифра перед новим колом, перша передає естафету другій…

Читайте також  Українці повністю змінили портрет біженця у світі, – британці про наших земляків в Англії

Стрілці, яка не поспішає не метушиться. Вона рухається по колу: Сім*я, робота, друзі…. Сім*я, робота, друзі. Вона не одружується, та клята стрілка, вона не спішить. Проходять дні, тижні, місяці, роки. Проходить час. І рухатися починає третя стрілка на твоєму життєвому циферблаті. Стрілка, яка на мою думку рухається найповільніше по колу життя – онуки, старість, пенсія, друзі, спогади, біль, жаль, холод.

І це все повторюватиметься, аж до того моменту. Коли. Три стрілки зупиняться… Знаєш, занадто пізно усвідомлюємо істину. Ми не цінуємо близьких, друзів, життя під час руху першої стрілки. Ми не цінуємо батьків і часто забуваємо про них та сім*ю під час руху другої. Коли ж рухається третя, зачасту буває пізно, і коли до зупинок стрілок залишаються лічені секунди, коли перед очима пролітає все життя, усі помилки.. ти усвідомлюєш, як мало встиг зробити, і як багато всього пропустив.. Тік – так… тік- так. Тік – так… «ти знаєш, так хочеться жити»…. Тік – так… тік- так. Тік – таакк.. І стрілки зупинилися. Зупинилося й життя. А ви встигли зателефонувати до рідних? А ви встигли прожити життя?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.