В Івано-Франківську онкохворих будуть лікувати безкоштовно

Івано-Франківський обласний онкологічний центр буде лікувати пацієнтів зі страшним недугом безкоштовно. Проте, не всі зможуть отримати допомогу, не витрачаючи при цьому коштів, а лише ті, хто стане учасником дослідницької програми. Деталі на Franyk.city.

На даний момент у нашому обласному центрі в процесі реалізації цілих 15 клінічних програм. Всі дослідження направлені на реалізацію локалізації пухлин. Лікарів цікавить саме лікування злоякісних пухлин. Особливу увагу приділяють захворюванню клітин нирок, шлунку, жіночих та чоловічих статевих органів.

Професор кафедри онкології ІФНМУ Анна Крижанівська розповідає, що такий крок у проведенні досліджень, зумовлений сучасним підходом до створення системи лікування. Науковець каже: перед тим, як схема допомоги при захворюванні буде визнана, вона має пройти тест на людях.

Одним із етапів є порівняння ефективності. Для цього беруть дві фокус групи пацієнтів. Одним призначається класичне лікування, інші проходять новітню терапію. Зараз в Івано-Франківському обласному онкологічному центрі хочуть протестувати такий спосіб лікування.

Всі пацієнти обізнані у тому, які процедури будуть проходити. З кожного береться письмовий дозвіл. За кожним дослідженням стоїть спонсор. Саме від оплачує всі препарати та саме обстеження.

Професор Крижанівська хвалиться одним з найуспішніших результатів. Її пацієнт, що страждав на захворювання раку легень майже позбувся своєї пухлини. Розмір новоутворення зменшився на 90%.

Кожен результат відправляється міжнародній групі досліджень. Там заново переглядаються досягнення та за потреби коригуються.
Цікаво, але така практика досліджень на пацієнтах була популярна ще у США у ХХ сторіччі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.