На Прикарпатті подорожчали яйця, сало та молочка

За даними Державно ї служби статистики, інфляція на споживчому ринку в грудні 2017 року порівняно з попереднім місяцем в Україн і становила 1%, за рік у цілому – 13, 7 %, в області – 0,6 %, та 13,7 % відповідно

На споживчому ринку області у грудні 2017 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої з росли на 1,2 %, пише Фіртка з посиланням на гу статистики області.

На 6,3 – 3,5% подорожчали овочі, молоко, яйця, сало, сметана, сири, маргарин; на 2,6 – 0,6% яловичина, рис, кисломолочна продукція, макаронні вироби, фрукти, хліб, масло.

Водночас на 9,2 – 1,3 % подешевшали крупи гречані, цукор, свинина, м’ ясо птиці. А лкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися в ціні на 0,4 %.

Зниження цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1%відбулося головним чином за рахунок зниження та рифів на гарячу воду на 1,6%, каналізацію – на 0,7%, холодну воду та опалення – на 0,4% відповідно.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,9 % в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 2,1%. Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,0% в основному спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції на 1,2%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.