Суперечки не вщухають: хто з дітей може відвідувати навчальні заклади

Через епідемію кору дітям продовжили канікули, педіатри рекомендують майже кожному проводити щеплення, а матері все ще занепокоєні питанням, як уберегти дитину від неприємної хвороби. Franyk.city розбирався у ситуації та виявив, що насправді відбувається в області.

Не будемо повертатися у минулий тиждень, щоб згадати, як починалася епідемія. Сьогодні у ЗМІ з’явилася звістка про те, що невакцинованих дітей не будуть пускати у школи.  Таке рішення поступило від департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Проте, пізніше виявилося, що розпорядження було створено в процесі обговорення вирішення проблеми і не повинно бути втілено у життя. Освітяни вважають, що кожні батьки мають право самостійно вирішувати: робити щеплення дитині чи ні. Як запобіжний захід поширенню епідемії, департамент обрав продовження канікул. Це напряму вплине на те, що вчителям прийдеться ущільнити навчальний план та давати матеріал у пришвидшеному темпі.

Продовжують працювати у звичному режимі і франківські садочки. Проте, батькам було запропоновано лишати дітей вдома за найменшої підозри появи хвороби.

Медики ж просять не піддаватися паніці, адже немає вагомих причин бити на сполох. Так, кількість тих, хто захворів  – збільшилася. Тим не менш, епідемія є не в усіх містах Прикарпаття. Наприклад, у Коломиї. Тут навіть не зупинили навчальний процес і діти у звичному режимі відвідують навчальні заклади.

В Івано-Франківську ситуація складається трохи інакшим чином. Тут було зареєстровано за 10 днів більше 200 хворих. Серед них – більше половини діти. В свою чергу лікарі почали переконувати батьків робити вакцини і освітяни також хочуть втілити цю ідею у життя. Проте, спеціально примушувати робити щеплення ніхто не збирається, аби не порушити права людей.

Читайте також  В українських дитсадках вимагають нові довідки від дітей: де логіка

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.