До уваги споживачів: “рекомендований платіж” за газ не є обов’язковим до сплати

«Рекомендований платіж», який зазначений деякими постачальниками газу в платіжних документах на оплату за послуги з газопостачання (із зазначенням строку здійснення такого платежу) не є обов’язковим та може нести виключно рекомендаційний характер.

Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

В НКРЕКП зазначають, що в особистих кабінетах в мережі Інтернет вказаний «рекомендований платіж» не може бути відображено як заборгованість побутового споживача за спожитий природний газ (від’ємне значення поточного балансу споживача).

Крім того, припинення газопостачання на об’єктах побутових споживачів може бути здійснено виключно у випадку простроченої заборгованості за фактично спожитий природний газ, а отже несплата «рекомендованого платежу» не є підставою для вжиття заходів з припинення газопостачання/розподілу.

Водночас наголошується на важливості передачі фактичних показань лічильників газу через особистий кабінет в мережі Інтернет, за телефоном, через мобільні додатки тощо. Це унеможливлює появу спірних ситуацій при здійсненні нарахувань за послуги з газопостачання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.