Долар по 35 і борги навіть на немовлятах: як на українців вплинуть транші МВФ

На сьогоднішній день до сих пір остаточно невідомо, чи отримає Україна черговий транш від МВФ

Однак, вже зараз, кожен українець, включаючи новонароджених немовлят, заборгував фонду катастрофічну суму.

На даний момент, сумарний борг перед МВФ становить 12 млрд доларів. Якщо цю цифру поділити на населення України, яке становить приблизно 42 млн 248 тисяч чоловік, то кожен громадянин, включно з немовлятами, повинен МВФ 284 долари.

Тим часом, в українському уряді вже практично відкрито зізнаються в тому, що МВФ поставило хрест на Україні. Експерти відзначають, що в фонді вже не вірять в наші реформи і навіть в наші бажання платити за боргами.

Деякі експерти не дивлячись на обставини, все ще вірять, що Україна зможе знайти компромісне рішення з МВФ.

“Головна вимога МВФ – боротьба з корупцією. З огляду на, що в світових рейтингах корупції ми займаємо 131-е місце з 170 країн, то наша країна розглядається крізь цю призму. І це дуже сумно. За нашими корупційним каналах проходить від $ 5 млрд до $ 10 млрд. Це не дає нам можливості залучити інвестора. Причому не тільки іноземного, але і свого власного», – говорить експерт.

Ще одне ключова вимога – зняття мораторію на продаж землі. Як відомо, знімати мораторій політикам невигідно, оскільки вони не хочуть платити гроші за покупку землі і дуже побоюються, що в разі зняття мораторію, сюди можуть прийти іноземні інвестори з грошима і скупити землю.

Тоді утворюється ринок, і земля знайде реальну ціну і доведеться платити заземлю зовсім інші гроші.

У разі, якщо президент Порошенко не зможе домовитися з МВФ про продовження програми, українцям в будь-якому випадку доведеться віддавати борги. А це може призвести до катастрофічних наслідків.

Читайте також  Державні виконавці влаштували рейд до підприємств, які найбільше боргують зарплату працівникам (відео)

«Перший – курс гривні залишиться на колишньому рівні, але золотовалютний запас значно збідніє, оскільки за рахунок нього і будуть утримувати стабільність нацвалюти. Другий – серйозна девальвація гривні до 35 грн та інфляція. Для правлячої верхівки влади всі ці варіанти невигідні в передвиборний рік», – впевнені експерти.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.