У гуртожитки франківського вишу обмежили вхід через кір

Ситуація з захворюваністю на кір в Україні залишається напруженою. Найбільше випадків хвороби зареєстровані на Франківщині. Станом на 23 січня ця цифра складала 463.

Школи Івано-Франківська уже вийшли на навчання. У закладах проводилася роз’яснювальна кампанія щодо вакцинування, пише Галка.

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника студенти, які проживають у гуртожитках, на колективних зборах за участі директора студмістечка Михайла Лилика внесли пропозицію запропонувати ректорату обмежити відвідування гуртожитків сторонніми особами.

Профорг вишу Віталій Комар розповів, що це зробили з метою запобігання поширення інфекційних захворювань та враховуючи те, що в гуртожитку №5, як повідомили на зборах, були зареєстровані випадки захворювання на кір.

Ректорат прийняв пропозицію.

Проректор ПНУ імені Василя Стефаника Ярослав Шинкарук відзначив, що в період канікул та сесії (з 28 грудня по 19 лютого) близько 80% студентів, які проживають в гуртожитках університету, виїжджають за основним місцем проживання і приїжджають у гуртожиток лише в день екзамену.

У зв`язку з поширенням у місті та області випадків захворювання на кір прийняли розпорядження про вжиття відповідних заходів.

“Оскільки студенти зараз більше часу знаходяться в контакті з іншими людьми – це створює певний ризик для захворювання студентів. Тому відповідним розпорядженням працівників гуртожитків зобов`язали систематично прибирати приміщення гуртожитків із дезінфікуючими засобами, забезпечити збереження майна студентів та належний перепускний режим, організувати постійний моніторинг стану захворюваності серед мешканців та працівників гуртожитків””, – зазначив Шмнкарук.

Прес-служба Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газуповідомила, що навчання у виші розпочнеться 15 лютого, тому наразі ніякі заходи щодо запобігання захворювання на кір не проводяться.

На початку другого навчального семестру, можливо, рекомендуватимуть вакцинуватися студентам, які не мають щеплення.

В Івано-Франківському національному медичному університеті вже розпочалося навчання. Однак оскільки не було зафіксовано жодного випадку захворювання на кір серед студентів чи викладачів, ніякі спецальні заходи не проводилися.

Читайте також  Гряде епідемія! Українців попередили про смертельну хворобу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.