Франківські перевізники розповіли, скільки заробляють і на що найбільше тратяться

Приватні перевізники в Івано-Франківську зменшили кількість автобусів на маршрутах через нерентабельність.

Про це в ефірі ТРК “Карпати” заявив голова Асоціації перевізників Івано-Франківська Олег Стахів.

“Мінімальна зарплата піднялася удвічі ще в 2017 році. На сьогоднішній день вона піднялася у 2,5 рази. І далі влада на рівні держави говорить про те, що мінімальна зарплата буде 4200. Це призвело до збільшення єдиного соціального внеску. Він збільшився у 2,5-3 рази. Ми більше не почали заробляти. Дуже багато з’їла сама по собі інфляція гривні. Оскільки ми закупляємо ті самі запчастини по курсу долара, виходить, що колесо, яке коштувало 1800, на сьогодні коштує вже 3500-3800. Не може себе окупити автобус”, – говорить Стахів.

Він зазначив, що найрентабельнішим маршрутом в Івано-Франківську є 22-й, і розповів, скільки він приносить прибутку.

“Там є 10 великогабаритних автобусів. У вихідні водій здає в кінці дня 2700 грн. Автобус треба заправити на 100 літрів. Нема прибутку – це мінус. В будній день автобус приносить 3700 грн, знов заправити 100 літрів палива – і він заробляє 700 гривень”, – каже перевізник.

Також Олег Стахів розповів, скільки перевізники заробляють від реклами на автобусах.

“Обклейка одного автобуса на рік коштує – 5000 тис. грн. Це дає можливість підтримати зовнішній вигляд автобуса. Бо, скажімо, якщо до подорожчання долара можна було автобуси раз у рік покрасити, то зараз за ці гроші ми не покрасимо. Я розумію, що хочеться, щоб місто мало автобуси в одному кольорі. Думаю, ми до того прийдемо”, – підсумував Стахів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.