В запорізькому дитсадку спалахнув скандал: фото оголених діток шокували батьків

У Запоріжжі навколо дитячого садка № 221 “Пілот” виник скандал через фотографії оголених дошкільнят, про які не знали батьки.

Батьки кажуть, що не дозволяли фотографувати своїх дітей оголеними. Тим часом, у дитсадку повідомляють, що не вбачають у цьому “злого наміру”. Про це повідомляє ТСН.

За словами матері одного з дітей Алли Кліщ, інцидент стався ще у вересні 2017 року, весь цей час поліція вела розслідування. Проте 25 січня цього року, справу було закрито через незнаходження достатніх підстав для кримінального провадження.

Вона розповіла, що у вересні до дитячого садочка прийшов чоловік, який фотографував дітей. За словами керівництва закладу, він робив знімки нібито для “куточка настрою”, який розташований у дитсадку, проте самі батьки на це згоди не давали, а дізналися про фотосесію лише згодом від малечі.

Алла розповіла:

«Коли дитина вдома мені сказала, що її фотографували, я того ж дня зателефонувала до дитсадка, мені ніхто не зміг відповісти, хто це фотографував. Ми звернулися до територіального відділу освіти, до поліції, але там нас направили на консультацію, а потім вже до відділу молодіжної превенції. Вже в бесіді з психологом, діти почали розповідати, що фотограф пригощав їх солодощами, а також фотографував і на телефон».

Алла також зазначила, що керівництво відмовилося надати батькам контакти фотографа, тому що це “персональні дані”, які не підлягають розголошенню.

 

Коли батьки пішли до поліції та написали колективну заяву проти керівництва дитячого садка, фотографа та територіального відділу освіти до них зателефонували з ювенальної превенції та попросили прийти, послухати фотографа та його версію.

Алла зазначила, що батьків попросили забрати заяви, які вони написали у поліції:

«Коли ми категорично відмовилися це робити, ніхто більше нас не викликав».

За словами Алли, яка взяла у фотографа всі світлини та бачила їхній зміст, оголеними знімали лише дівчаток.

Читайте також  13-річний підліток зґвaлтyвав на камеру 12-річну дівчинку на Донеччині і виклав відео в соцмережу

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.