Відстань між кінцевими точками маршруту потяг долатиме за дві години: італійці побудують в Україні швидкісну залізницю

30 січня відбулася зустріч міністра Володимира Омеляна з президентом компанії Italferr Рікардо Марія Монті.

Тому тепер для впровадження високошвидкісного залізничного сполучення в Україні, Італія спільно з Україною розпочинають підготовку техніко-економічної документації, пишуть fakty.ictv.ua.

“Це – мегапроект, реалізація якого не тільки змінить залізничний сектор, а й позитивно позначиться на економічному стані ряду регіонів, значно розширить потужності існуючих сфер виробництва і запустить нові”, – сказав він.

Володимир Омелян говорить, що Italferr входить в державну залізничну групу Італії і має більш ніж 30 років досвіду в своєму секторі.

Тому першою повинні побудувати залізницю Одеса-Київ-Львів.

Саме про це під час зустрічі домовилися міністр інфраструктури України Володимир Омелян і президент компанії Italferr Рікардо Марія Монті.

“Ми залучаємо Italferr до розробки ТЕО євроколії сполученням Одеса-Київ-Львів. Досягненнями компанії є значні інфраструктурні проекти для звичайного та високошвидкісного залізничного сектору, як в Італії, так і в інших країнах,” – зазначив Омелян.

Міністер зазначив, що відстань між кінцевими точками маршруту потяг долатиме за дві години, а ціна квитка може скласти 500-700 гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.