Нелегальні перевізники маршруту Івано-Франківськ-Бурштин “качають права” (ВІДЕО)

«Голос-Інфо»  продовжує розслідування про нелегальних перевізників, які курсують за маршрутом «Івано-Франківськ-Бурштин».

29 січня громадські активісти, спільно з транспортною інспекцією, працівниками поліції, учасниками АТО та підприємцями провели рейд. Детальніше про це – дивіться у ВІДЕОСЮЖЕТІ.

Під час нього було вкотре зафіксовано порушення з боку перевізників, які роблять посадку та висадку пасажирів на Пасічній, посеред парковки відвідувачів магазину «Барбарис». Ці дії не відповідають чинному законодавству, адже відправлення таких маршрутів загального користування повинне здійснюватися виключно з автостанцій.

Водій маршруту, який у попередньому сюжеті прикривався «старшими», які начебто мають домовленість із міською радою, каже, що жодного дозволу не було. На питання «ви значить нелегально тут?», чоловік відповідає: «Ну фактично так».

«Проблема нелегальних перевізників назріла давно. Місто, влада і громадськість повинні боротися з нею. Часи домовленостей та корупційних схем минули. Мало того, що ці перевізники ставлять під загрозу життя та здоров’я пасажирів, вони ухиляються від сплати податків та просять, аби громадськість стала на їхню сторону. Але цього не може бути», – виразив свою думку правозахисник Петро Матейко.

Цікаво, що нещодавно на вказаному місці поліцейські зафіксували порушення правил паркування цими ж перевізниками.

До слова, серед пасажирів нелегальних перевізників є й атовці, які по закону мають їхати безкоштовно, проте учаснику бойових дій Євгенові у безоплатному перевезенні відмовили.

«Показав водію посвідчення УМВС. Той сказав, що в нього багато людей, а він не зобов’язаний вести мене, як учасника бойових дій», – розповідає Євгеній. У результаті чоловік сам оплатив собі проїзд.

Перевізники кажуть, що в межах закону працювати готові. Головне – рівні умови конкуренції та обов’язкова для всіх перевірка.

Як висновок, у разі подальшого недотримання перевізниками чинного законодавства громадські активісти обіцяють почати акцію протесту та звернутися до правоохоронних органів.

Читайте також  Майже 500 порушень карантину виявили в кафе, магазинах і на ринках області за два тижні

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.