ТОП-3 головних відмінності українок від російських жінок

Незважаючи на те, що український і російський народи вважаються спорідненими, їх етнопсихологія істотно відрізняється

Особливо яскраво виражені відмінності у жіночої половини населення цих двох країн. Українки та російські відрізняються один від одного як за типом краси, так і по цілому набору психологічних рис, що визначають таке поняття, як «обличчя і характер нації».

Зовнішні відмінності

Відмінності у зовнішності обумовлені походженням, а також генетичним змішанням з народами, що проживають по сусідству. Краса російської жінки більше тяжіє до північного, фінно-балтійського типу. Це світле волосся (світло-русяве, русяве, блонд) і очі (блакитні, сірі, зелені), правильні, але по відношенню до типу південних красунь більш дрібні, витончені риси обличчя.

Українки, навпаки, більше схожі на южанок. Риси обличчя у них більше і виразніше, ніж у російських. У відтінках очей, шкіри і волосся переважають яскраві контрасти: каштанове або пекучо-чорне волосся (натуральних блондинок майже немає), густі чорні брови при світлій шкірі, чорні, карі або насичено-зелені очі.

Якщо красу російської жінки можна порівняти з кришталево-холодною зимою або соромливою ранньою весною, то краса українки – це, безсумнівно, розпал серпня, самий пригрів. Кожен з цих типів по-своєму гарний.

Національний характер

Точно так же, як зовнішність, розрізняються і характери російської та української жінки. Перша більш стримана і терпляча. Вона багато прощає своєму чоловікові і в деяких випадках дійсно готова «коня на скаку зупинити і в палаючу хату увійти». В характері російської жінки більше збереглися сліди норм Домострою, тому звичка бути в сім’ї «на других ролях» для багатьох росіянок цілком природна.

Українки мають більш непокірний і волелюбний характер, що обумовлено сильним впливом культу Богині-матері. Він був поширений на територіях, які зараз займають сучасні Румунія, Болгарія, Угорщина, Польща, Україна. Українська жінка менш схильна прощати чоловікові його недосконалості і завжди готова в жаркій суперечці відстоювати свої права.

Читайте також  9 чоловіків чесно зізналися, що змушує їх НІКОЛИ не змінювати

Сімейні стосунки типової української родини, наприклад, кінця XIX століття чудово описані в повісті «Кайдашева сім’я» Івана Нечуя-Левицького. Письменник прекрасно вловив і відносини між родичами, і роль жінки в них. Українки вкрай рідко дозволяють заганяти себе в позицію жертви, частіше скандалять і активніше себе захищають.

Статистика розлучень

Ці відмінності в національних характерах підтверджує і статистика розлучень. У Росії в 2012 році на 1213598 шлюбних союзів доводилося 644101 розлучення, що складає 53% від загального числа шлюбів.

В Україні в той же період було укладено 278 356 шлюбів, з них 169 797 розпалися, а це вже 61%. Навіть при постійному зростанні кількості розлучень в обох країнах кількість розірвань шлюбів в Україні на 8% більше.

Для порівняння такі ж показники в інших країнах: Канада – 48%, США – 46%, Великобританія – 42%, Франція – 38%, Японія – менше 27%. Такий високий рівень розлучень в Росії і Україні обумовлений, в першу чергу, матеріальними проблемами і пияцтвом чоловіка, з якими росіянки готові миритися в більшій мірі, ніж українки.

На третьому і четвертому місцях стоять статева несумісність і зради подружжя. Якщо у росіян зазвичай в зраді звинувачується чоловік (75% зрадників – чоловіки), то в українців частки винуватців поділилися між подружжям приблизно порівну (на 58% зрадників – 42% зрадниць).

Це підтверджує і більш «гарячий» темперамент українок, і їх більш вільні, «матріархальні» погляди. Для російської жінки, набагато більш готовою до жертовності, на першому місці стоїть збереження сім’ї. Своє особисте щастя нерідко відсувається нею на другий план.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.