Мама в істеpиці, вчитель із доганою: у столиці розшукували зниклу зі школи першокласницю (відео)

Дитина зникла зі школи і батьки поставили на вуха весь район, перше ніж з’ясувалося, що насправді нічого стpaшного не трапилося.

У столиці на кілька годин загубилася 6-річна першокласниця, вчителі котрої не помітили, як дитина пішла зі школи. Батьки ж, які прийшли за дівчинкою, організували цілу пошукову операцію, йдеться в сюжеті ТСН.

“Вашої дитини немає у школі. Я кажу: як немає?! Вона: я не знаю”, – пригадує мама Таїсія, котра досі не може словами передати пережиті емоції. Вже згодом вона відтворила шлях Ярославни по хвилині та дійшла висновку, що збіг обставин, неуважність, а десь і байдужість дорослих могли перетворитися на тpaгедію. “Щоразу, коли дзвонив телефон, cерце обривалося”, – зізнається вона.

Ярославна забула, що мала залишитися в групі подовженого дня, і після уроків разом із однокласниками пішла у фойє, де зазвичай дітей чекають батьки. Коли забрали всіх, окрім неї, дитина разом з однією з подруг вирішує йти до її мами, яка працює вихователькою в садочку. Там її прохання подзвонити вчительці ігнорують, дівчинка повертається до школи, але її клас чомусь зачинений. На вулиці мінус 10, але маленька вирішує йти додому сама, хоча доти ніколи цього не робила.

По дорозі Ярославна зустрічає кількох знайомих – ніхто з них не звертає увагу на те, що маленька дівчина, яка зазвичай ходить із дорослими, тепер сама. У цей час наряд поліції, який викликали батьки, вже опитує перехожих у великому спальному районі, що має не вельми добру славу. Друзі й колеги батьків їздять на кількох машинах і в буквальному сенсі прочісують околиці, заглядають в усі каналізаційні люки, шукають на пустирях і в закинутих будівлях. Тим часом Таїсія бігає по сусідах та знаходить Ярославну в сусідньому під’їзді на 14 поверсі у знайомої, з якою не спілкувалися кілька місяців. Сусідці дівчинка пояснила, що її привів тато та попросив його почекати. “Я її спитала: сонечко, навіщо ти сусідці збрехала? Вона каже: мамо, я так боялася, що мене не пустять, що хотіла потрапити вже хоч кудись”, – розповіла жінка.

Читайте також  Шестикласнику калуського ліцею потрібна допомога в боротьбі з саркомою. РЕКВІЗИТИ

Подзвонити Таїсії сусідка не змогла, бо саме в той день у неї зламався телефон. “У цей день просто все зійшлося”, – дивується мама. З її донькою тепер працюють психологи, бо та пережила стрес і від власного переляку, і від реакції мами, коли та її знайшла – це була істеpика. Адміністрація школи вже попросила вибачення в батьків, бо вбачає в тому, що сталося, свою провину – недогляд за дитиною. Вчительці вже оголосили догану та позбавили премії, вона нині на лікарняному. Але мама хоче більшого: після того, що пережила, тепер домагатиметься, щоб у всіх столичних школах змінили систему контролю за дітьми. “Це проблема не тільки одного вчителя, це проблема всієї школи”, – впевнена вона.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.