“На передову кинули 18-річних дітей”, – волонтер просить підтримки і розголосу

Генштаб, виконуючи обіцянку головнокомандувача ЗСУ Петра Порошенка, дійсно наповнює сили АТО контрактниками, а не призовниками. Але страшна правда полягає в тому, що контракти укладають з юнаками, які ледь досягли повноліття, а в зону АТО їх направляють після всього лише місяця навчання. Про це розповів шокований волонтер Роман Доник, повідомляє видання Сенсації України.

Про те, що на передову командування української армії відправляє погано навчених і ще зовсім молоденьких хлопців, яких можна назвати дітьми, Доник дізнався від командирів підрозділів на передовій, яким допомагає з постачанням. Він опублікував скріншоти повідомлень.

“Знаєте куди прийшло поповнення? Не просто в зону АТО. У резерв головнокомандувача Шилки. Ті, які працюють по наземних цілях.

Ті, куди набиралися добровольці при формуванні. Ті, які повинні вийти при прориві противника в поле і зупинити все, що зможуть. І знищити все, що зможуть, поки самі не загинуть. Ми розбиралися цілий день. 9 осіб з 24 поповнення до 20 років.

П’ятеро вісімнадцятирічних. Наймолодшому 18 років і 2 місяці. Після місяця учебки. Навіть не пояснивши куди. Нічому не навчивши. Не давши грьобаний новий спальник. Навіть не давши елементарних знань, як можна вижити”, – розповів шокований волонтер.

Він стверджує, що молоде поповнення не навчене як слід для того, щоб повноцінно воювати. За його словами, 18- і 19-річні дійсно не бояться в цьому віці смерті і могли б стати хорошими солдатами, проте, не навчені, просто можуть стати гарматним м’ясом.

 

Для того, щоб цього не сталося, з ними потрібно працювати, як мінімум, півтора року.

“З цих 18 літніх – всіх, абсолютно всіх обдурили. Військкомати сказали їм, що вони будуть служити в глибокому тилу. А потім їх поправили в учебку.

Читайте також  Знімали шкіру, вирізали серце і відтинали голови: боєць АТО про катування найманцями РФ

А потім, через місяць, навіть не навчивши стріляти з автомата, їх відправили на першу лінію”, – стверджує Доник.

Волонтер звертає увагу на те, що у воєнкомів й інших відповідальних за набір військових чинів з паперами все в порядку – адже вони виконують наказ головнокомандуючого, а молоді хлопці самі погодилися на контракт.

При цьому зазначає, що нікого з цих військових чинів потім не мучать совість і нічні кошмари через те, що відправляють дітей на передову.

“Ми звичайно одягнемо цих хлопців. А хлопці зроблять з них солдатів. Уже на передку. Навчать і воювати і виживати.

Але мені все менше подобається те, у що перетворюється Україна. І єдине, що мене тримає тут і утримує від покупки квитка на літак, це ті, хто загинули за те, щоб ми пройшли шлях до цієї точки. Загинули, щоб ми змогли піти далі, до перемоги”, – резюмує Доник.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.