Німці допоможуть відключити СТЕК від опалення центральної частини Івано-Франківська

Про це в ході традиційного недільного фейсбук-спілкування з іванофранківцями 11 лютого повідомив міський голова Руслан Марцінків.

 

Цього тижня мер перебував з робочим візитом у Східній Німеччині, у саксонському районі Бауцен. Там провів зустрічі з місцевою владою та відвідав різні установи.

Коли під час відеотрансляції мешканці поскаржилися меру на високі тарифи приватної компанії СТЕК та недоцільно гарячі труби, той відповів, що місто вирішує проблему переведенням будинків на комунальну установу, інформує “Галка”.

“Один з результатів візиту – німецькі спеціалісти погодилися розробити оптимальний проект відключення від СТЕКу центральної частини міста. Аби ми могли переключитися на “Теплокомуненерго” чи запровадити ефективнішу систему теплопостачання”, – сказав Марцінків.

Як відомо, у 2017 влада переключила від СТЕКу вже понад 30-ть багатоквартирних будинків. Компанія вже кілька років поспіль із запізненням починає опалювальний сезон, має значні борги за газ, і при цьому – вищий тариф для споживачів, аніж комунальне “Теплокомуненерго”.

СТЕК донедавна подавала тепло на третину міста, центральну частину міста зокрема.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.