“Більше помре – менше грошей!” МОЗ знову потрапило у гучний скандал. Супрун, ти в курсі?

Навколо Міністерства охорони здоров’я України знову розгорівся скандал через гроші на лікування важкохворих українців за кордоном.

Зокрема, на реалізацію державної програми КПКВК 2301360 “Лікування громадян України за кордоном” до держбюджету України заклали 389 млн гривень. Однак, станом на 14 лютого, ці кошти не можуть бути використані, пише в своєму блозі активіст Юрій Андрєєв.

Уся справа в тому, що МОЗ ніяк не може зібрати комісію для прийняття рішення про розподіл грошей.

“Уляна Супрун, Олександр Лінчевський, нам знову збирати мітинг під Міністерством охорони здоров’я? Або ви, нарешті, почнете ефективно працювати в інтересах важкохворих пацієнтів?” – заявив він.

Андрєєва підтримала журналістка Ірина Заславець, яка сама пережила онкозахворювання і зараз активно допомагає важкохворим українцям.

“Все літо і осінь під стінами МОЗ були акції тяжкохворих пацієнтів, приречених в Україні на смерть. Невже це найдієвіший метод, щоб змусити державу виконати свій прямий обов’язок – піклуватися про людей!” – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

При цьому вона озвучила невтішний висновок: “Гроші є! Чого чекати? Єдине логічне пояснення, від якого страшно – більше помре, менше грошей доведеться витратити”.

Раніше член комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Костянтин Яринич заявив, що МОЗ хоче загасити “пожежу” з лікуванням тяжкохворих дітей, але на це немає коштів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.