На Прикарпатті гектарами знищують ліс – версія Нацдружинників

Вирубка лісів на Прикарпатті – болюча тема, яку вкотре підняли, на цей раз учасники руху «Національна дружина». Організація повідомила про це на своїй сторінці у Facebook, що сталося далі – читайте на Franyk.city.

16 лютого національні дружинники вирушили до села Микуличин і виявили, що повним ходом іде нелегальна вирубка лісу. Більше того, місцеве населення також живе з того, що продає деревину. Проте, це лише 7% з усієї кількості мешканців. Прибуток усіх інших – це туризм.

Дійсно, після анексії Криму кількість туристів у Карпатах зросла. Відпочивати їдуть і взимку, і влітку. Тим не менш, дружинники переконані, що через вирубку лісів саме ця галузь економіки Прикарпаття може піти у небуття.

Звинувачують у вирубці браконьєрів. Явище із вирубкою лісу порівнюють з нелегальними видобутками бурштину на Поліссі. Так, активісти розповідають, що вже є сформовані угрупування, що не просто фінансують і заробляють на вирубці карпатських дерев, а й через свій вплив приховують злочини.

Нагадуємо, що карпатські ліси складають десь 40% з усього лісо масиву України. Велику частку складає також Поліський край. За останніми даними у нашій державі нараховується 11 мільйонів гектарів лісів.

Проблему нелегальної вирубки не раз вже підіймали у ЗМІ. За частотою згадувань можна відслідкувати, що у жовтні минулого року особливо гостро почали висвітлювати знищення карпатських лісів. Цікаво, але навіть співачка Руслана вирішили привернути до проблему увагу свою діяльністю у соціальних мережах. Артистка зняла декілька роликів, де відкрито демонструє, яким варварським чином було знищено ліс. Було звертання до Президента України та до всіх відповідальних за збереження лісу. Не менше з тим, заяв від офіційних органів, щодо проблеми, на даний момент ще не поступало.

Читайте також  Аварійний день: за добу на дорогах прикарпатті трапилися майже три десятки дтп

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.