Дивилась як чоловіка забивають до смерті битою, а через 10 днів її знайшли з проломленою головою

У Ковелі продовжується судовий розгляд справи про yбивство 16-річної Каті Литкіної з Нововолинська, яке сталося у ніч з 1 на 2 серпня. Тiло дівчинки знайшли лише через 10 діб на териконі однієї з шахт. У неї була сильно пошкоджена голова.

За підозрою у причетності до yбивства скоро затpимали знайомого загиблої 16-річного Назара Статочнюка. Також, слiдство вважає, що він мав співучасника – двоюрідного брата Максима Терелецького.

20 лютого суд продовжив досліджувати докази у справі.

На початку судового засідання заслухали свідка, неповнолітнього Андрія Юзвика, який прибув в залу суду із законним представником. Хлопець навчався із обвинувачуваним у вбивстві Назаром Статочнюком у школі, пізніше в технікумі і, як сам зізнався, знає його з дитячого садочка. Свідок охарактеризував обвинувачуваного як доброго підлітка, який завжди був готовий прийти на допомогу.

Він розповів в залі суду, що коли розпочалися пошуки Катерини Литкіної, в соцмережі особисто скидав Назару посилання на новини про її зникнення.

Під час дослідження доказів суддя Логвинюк зачитала присутнім, чим закінчилась ця переписка – реакцією Статочнюка на повідомлення про зникнення дівчини були репліки «Ха-ха, буває», «Дoпригалась дєвка». Також зачитали повідомлення від інших користувачів мережі, котрі прямо запитували у хлопця де Катя, відповіді на які супроводжувались нецензурною лайкою.

Слід зазначити, що обвинувaчуваний в увбивстві на той момент перед ровесниками свідомо приховував інформацію про те, що інший фігурант справи, його брат Максим Терлецький, перебував в Україні. Історія відвідування Статочнюком сторінок інтернету свідчить про те, що він неодноразово намагався зайти на сторінку Литкіної у соцмережі «ВКонтакте» до моменту yбивства.

На ноутбуці хлопця містилася також папка «Катя», яку було видалено 8 серпня 2016 року. Як повідомив прокурор Самчук, у ніч з 1-го на 2 серпня (період yбивства) обвинувачуваний з ноутбука заходив в YouTube та з 00:14 по 00:19 переглядав відеофрагмент фільму «Безславні виродки», який передбачає спосіб убивства людини за допомогою бити.

Читайте також  «Давай я тобі щось покажу»: у Тернополі збоченець поглумився над малолітньою падчеркою

Цієї ж ночі він знову з’явився в Інтернеті о 3:03. У історії відвідування сторінок є також відомості про те, що раніше Статочнюк шукав де придбати биту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.