Морози до кінця березня: синоптики нaлякaли українців дуже холодною весною

Довгоочікувана весна у 2018 році буде сніжною і холодною, заморозки продовжаться майже до кінця березня, пише“Обозреватель”.

До такого висновку прийшли, як народні, так і синоптики Укргідрометцентру.

А от щодо кліматичних термінів приходу весни оцінки фахівців розходяться.

За словами головного синоптика країни Миколи Кульбіди, кліматична весна настає, коли температура стійко перейде через 0 градусів.

“Тенденції останніх років вказують на прихід весни в нормальні терміни, але вона буде затяжною з поступовим підвищенням температури, – говорить Кульбіда. – У північних областях країни потеплішає в середині березня, в південних – на початку місяця. Але не варто виключати в березні і квітні короткочасного повернення зими, снігопадів і морозів, як було в попередні роки “.

Начальник відділу кліматичних досліджень Українського гідрометінституту Вазіра Мартазінова також говорить, що зараз погодна ситуація в Україні характеризується затяжною кліматичною весною, яка по температурному режиму триває до середини червня. Нинішній рік, на її думку, не стане винятком. Нарешті, погодні сайти, де розраховується погода на місяць вперед, також обіцяють нічні морози до середини березня практично повсюдно, вони закінчаться лише в другій половині місяця.

У той же час, народний синоптик Леонід Горбань розрахував, що березень обіцяє бути не по-весняному морозним і сніжним, причому сніг йтиме майже всю першу декаду. Потім сильні вітри з півдня принесуть тепло і рясні дощі.

“Лише в третій декаді березня прийде справжня весна, але буде вона недовгою, квітень також почнеться мокрим снігом, дощем і вітрами, – каже Горбань. – Увесь місяць погода очікується нестійкою, то ясно і тепло, то похмуро і дощі. На Великдень (8 квітня) похмуро, але тепло і сухо. В останній тиждень місяця потеплішає вище +20. травень виявиться більш дощовим, ніж в попередні роки, але без виснажливої ​​спеки. Лише в середині третьої декади потеплішає до +25 і вище”.

Читайте також  У Польщі в моторошній ДТП загинув українець та його троє синів: подробиці трагедії та фото

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.