Спікер Парубій розповів правду про “фантомні” комітети в Раді

“Фантомні” комітети Верховної Ради створюються для того, щоб лобіювати законодавчі інтереси окремих політиків. А розподіл таких комітетів між міністрами, найчастіше, є політичною грою.

43242_w_300

“У нас завжди розподіл комітетів – рішення більше політичне. Здавна так було: часом комітет доводиться вигадувати, щоб їх розподілити”, – заявив спікер українського парламенту Андрій Парубій в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

За словами голови парламенту, в конституціях ряду країн заздалегідь прописаний перелік комітетів, щоб “не було спокуси створювати їх нескінченну кількість”. Українське законодавство, натомість, не обмежує кількість таких органів.

Парубій зазначив, що Рада досі не визначилася з необхідною кількістю комітетів, і не вирішила, як вони повинні бути розподілені між фракціями більшості і опозиції.

“У реформі за рекомендаціями Кокса одна із важливих пропозицій полягає в тому, щоб комітети відповідали кількості міністерств. Тоді міністр не мав би розриватися між трьома комітетами для проведення того чи іншого рішення”, – пояснив глава парламенту.

Йдеться про Місію з оцінки потреб, яку очолив колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс. Рекомендації Місії Кокса були закладені в основу парламентської постанови №4219, про реформу Верховної Ради України.

Згідно з документом, спікеру ВР рекомендується створити робочу групу для підготовки та сприяння реалізації плану заходів, передбаченого в постанові.

 

Джерело: http://znaj.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: