Не все так, як здається

Мудра притча, яка показує, що ми не завжди правильно розуміємо, що насправді відбувається.

Два ангели-подорожні зупинилися на нічліг в будинку багатія. Сім’я була, м’яко кажучи, не надто гостинною і не захотіла залишити ангелів у будинку. Натомість під нічліг їм відвели холодний підвал. Коли ангели вже стелилися, старший із них побачив діру в стіні і заклав її.

– Навіщо ти це зробив? – здивовано поцікавився молодший ангел.

– Речі не завжди такі, якими видаються, – відповів той.

Наступної ночі ангели прийшли на нічліг в будинок дуже бідної, але гостинної сім’ї. Подружжя розділило з ангелами ту невибагливу їжу, що була у них, а відтак віддало їм для сну найкращі місця – власні ліжка.

Прокинувшись вранці, ангели побачили господаря та його дружину в сльозах. Через якусь мить виявилося, що їхня єдина корова-годувальниця зараз лежить мертвою у хліві.

Якось трохи розрадивши господарів і подякувавши за гостину, ангели вирушили далі в дорогу.Відразу ж за селом молодший ангел не витримав і почав дорікати своєму старшому товаришеві:

– Як ти міг так несправедливо вчинити? Перший чоловік мав усе, а ти йому ще й допоміг. Ця ж сім’я жила майже у злиднях, але була готова поділитися останнім, а ти дозволив, щоб вони позбулися свого останнього скарбу – корови. Чому?

– Речі не завжди такі, якими видаються, – відповів старший ангел. Коли ми були в підвалі, я побачив, що за дірою у стіні схований скарб з золотом. Проте оскільки господар був нелюдяним, я відремонтував стіну, і тепер скарбу він не побачить. Коли ж наступного разу ми ночували у цих добрих, але бідних людей, то вночі за дружиною господаря прийшов ангел смерті. Тому я натомість віддав йому корову…

Читайте також  Повчальна історія про Бога в багажнику: Ти ж бачиш, батя, у нас всі місця в машині зайняті, для твого Бога місце тільки в багажнику…

Речі не завжди такі, якими видаються…

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.