“Він вбивця”: у Франківську бабуся відмовляється від онука-опікуна. ФОТО

Пенсіонерка з Івано-Франківська звинувачує свого внука у насильстві над нею. Журналістам вона сказала, що це не онук, а вбивця.

Сьогодні на комісії облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади, прийшла на комісію, вирішується доля старенької прикарпатки.

Вона прийшла з братом, бо боїться онука-опікуна. Сам ж брат каже, що це його похресник, але він, за його словами, бандит. Обидва розповідають, що квартиру віддадуть державі, бо з рідних немає кому, мовляв, не заслужили.

Між родичами виник конфлікт ще напередодні комісії – у коридорі. Онук каже, що бабусею маніпулюють. Упевнений, все для того, аби забрати квартиру у старшої людини. З цього приводу обіцяє влаштувати прес-конференцію і запросити ЗМІ. Наголошує, що він доволі публічна людина.

Що цікаво, жінка до вчора була у лікарні на Матейки. 1 березня туди прийшов онук-опікун та влаштував конфлікт. Він виписав жінку і хотів забрати бабусю у психоневрологічний диспансер. Про це повідомляли і небайдужі у мережі.

В органі опіки кажуть, що на квартиру жінку забирати онук не хоче. Онук на засіданні комісії запевняє, що бабусю хоче помістити в реабілітаційний центр. Каже, доволі дорогий і хороший заклад. Пан Тарас (онук-опікун) каже, що бабусю незаконно привели на комісію.

Тарас Виноградник, як голова комісії зазначив, що комісія не втручається в особисте життя і нічого секретного не розголошує.

Комісія лише рекомендує, – підкреслив Тарас Виноградник.

Опікун упевнений, що комісія працює неправильно. Заявив, що з цього приводу звернувся до ГПУ, ОБСЄ та інших служб.

Таким чином, комісія рекомендує опікунській раді розглянути і з’ясувати стосунки між онуком-опікуном та бабусю.

Він знущається з мене. Я чесно працювала. Він забрав документи, пенсію…Мене люди чужі годують. Я не маю за що жити. Каже, я по смітниках ходжу…Я не краду ж, – розповіла стурбована жінка.

Також депутати просять помістити жінку зараз в геріатричний пансіонат. Пенсіонерка згідна з цим. Каже, хоче жити у спеціальних закладах, аби за нею доглядали, а квартиру віддасть державі.

Читайте також  У Франківську в машині швидкої допомоги помер чоловік

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.