Як захистити дитину від наркотиків – практичні поради батькам

Минулого тижня у «Бастіоні» було виявлено близько 80 підлітків, які були під впливом алкоголю та наркотичних речовин. Франківськ кишить графіті на стінах про те, де і які можна купити наркотики. Як вберегти свою дитину від зла – читайте на Franyk.city.

Пагубна звичка вживати навіть, так звані, легкі наркотики повністю руйнує здоров’я. Завідувач наркодиспансерним відділенням Івано-Франківська, зазначає, що підлітки, які вживають небезпечні речовини дуже повільно розвиваються. Затримка іде не тільки у розумовому чи психологічному розвитку, а й у фізичному. Зокрема, дитина починає повільно рости, через припадки психозу, викликані наркотиками, можуть бути пошкоджені покрови шкіри та слизової оболонки.

Захистити дітей не просто. По-перше, слід контролювати бюджет, який ви виділяєте на «карманні витрати». Саме наявність коштів та псевдо-впливових друзів дають змогу купляти речовини.

Крім цього, ви повинні знати де і з ким проводить час ваш син чи донька. Психологи радять, що не слід добиватися напряму контактів від дитини, варто попросити познайомити з кращим другом, розпитати, хто чим захоплюється, які секції відвідує.

Виховні бесіди багато хто з батьків вважає зайвим, адже це може навпаки викликати протест. Тим не менш, спеціалісти, які працюють з підлітками-наркоманами, розповідають, що діти страждають, коли їм не приділяють багато уваги. У питаннях з наркотиками теж.

Підлітки, які потравили до реабілітаційних центрів зазвичай не знали, яку насправді небезпеку несли різні речовини.

Соромитися не слід. Можна розповісти про наслідки чи навіть привести у приклад відомих осіб, які постраждали від залежності. Дуже емоційні є соціальні ролики.

Головна мета сформувати у підлітка розуміння, що наркотики – це не забавка, а реальна загроза для життя.

Читайте також  Вчені з'ясували, чому діти важко хворіють на Омікроном

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.