Балет з роботами, турбіни і електроніка. У Франківську стартує підготовка до Porto Frankо 2018

Про цікавинки фестивалю Porto Frankо 2018 розповіли на прес-конференції у міжнародному аеропорту Івано-Франківськ у понеділок, 5 березня.
Журналістів провели через стійку реєстрації, далі провезли автобусом злітною смугою, а сама прес- конференція відбулася перед літаком.

 

Концепція цьогорічного фестивалю – повітряний порт.

«Ми продовжуємо освоювати всі стихії. Цьогоріч все на фестивалі буде пов’язано з повітрям. Повітряний порт чекає вас цього року з 13 по 17 червня, – говорить Ростислав Держипільський. – Хочу щоб цей проект став для всіх величезною любов’ю. І ми не відміняємо морську тематику, лише розширюємо її».

Організатори обіцяють все більше креативних ідей і майданчиків, де зіштовхнуться різні мистецькі напрямки.

Відкриття «Take Off» відбудеться в історичному центрі Франківська. Президент фестивалю Роман Григорів каже, що цьогоріч все буде таким креативним, як і презентація.

«У нас унікальна програма – аерофонія. Будемо поєднувати технології з мистецтвом у співпраці із заводом «Антонова», – каже Григорів.

«Це добра традиція фестивалю відкривати забуті простори і локації, – додає виконавчий директор фестивалю Володимир Гайдар. – Ми піднімаємося з глибин моря аж до неба. Будуть як старі так і нові локації. Також очікуйте і чергову мистецьку інтервенцію. Запрошуємо».

Цьогоріч Ілля Разумейко, один із засновників Porto FrankO, стане арт-директором фестивалю. За його словами, буле багато перформансу, балет з роботами, інсталяції, які поєднуватимуть з наукою, турбіни – з музикою і лайф електронікою.

«Слідкуйте за програмою на сайті фестивалю. Вона має з`явитися вже цього місяця», – каже Разумейко.

«На театральну програму є домовленості із двома режисерами світового рівня, – каже куратор театральної програми Олексій Гнатковський. – Знову приїдуть Некрошус і Коршуновас. Фестиваль закриє вистава «Чайка» за Чеховим».

Франківський театр обіцяє відкриття нової локації і несподівану співпрацю.

Читайте також  Від 20 до 50 тисяч доларів: скільки коштує критика міської влади у Франківську

Освітня програма фестивалю включатиме цікаві навчання й майстер-класи, в тому числі й зі справжніми пілотами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.