Маршрутки у Франківську буде зручніше чекати

Спека влітку, дощ та завірюха на зупинці маршрутки. Забудьте про це, адже міський уряд обіцяє встановити нові комфортні зони для очікування транспорту. Чим будуть дивувати ці локації – читайте на Franyk.city.

Так звані «розумні зупинки» чекають на Івано-Франківськ. Управлінці повідомили, що планують встановити 18 одиниць і вже оголошено тендер. Що ж будуть представляти з себе ці «розумні зупинки»?

Зони для очікування транспорту будуть критими, матимуть електронне інформаційне табло та дошку оголошень. Чим ця зупинка буде відрізнятися від традиційних – важко сказати. Можливо, коли місто визначиться з переможцем тендеру, стане зрозуміло, як такі локації полегшать життя містянам, окрім того, що будуть прикривати від сонця, дощу та інформувати про час прибуття наступного транспортного засобу.

Смарт-зупинки в українських містах – давно не новинка, адже пропозиції зробити таку локацію були навіть у післявоєнному Маріуполі.

Зручність таких локацій обумовлена не тільки тим, що крита споруда має дошку оголошень чи електронне інформаційне табло. Багато, так званих, «розумних» зупинок вже має свої точки wi-fi або інтерактивні бокси, де містяни можуть записатися на прийом до голови місцевого управління поліції.

В західній Європі на деяких зупинках можна навіть підзарядити телефон.

Щодо оформлення зони очікування транспорту, цікаво дізнатись, який буде візуальний вигляд і чи будуть івано-франківці мучитися під прозорим дахом зупинки.

Справа в тому, що є ряд правил, за яким створюються локації для пасажирів. Зупинка має захищати від сонця містян, тому дахи з полікарбонату – це неправильно вкладені кошти у розвиток міста. Крім цього, лава має бути довгою та дерев’яною, так як цей матеріал не швидко холоне і є комфортним для пасажирів.

Читайте також  В маршрутному автобусі №26А затримали кишенькового злодія

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.